Želela bi srebrne uhančke s svetlo modrimi swarovski kristalčki. Je to možno?

 


Seveda, vsi modeli so po naročilu na voljo:

 

  • V barvah osnove: srebrna, zlata, rozno zlata ter antracit-črna
  • V barvah čipke: črna, bela, srebrna, kovinsko srebrna, zlata, rozno zlata, rjava ter ostalo po naročilu.
  • Barve swarovskih kristalov: kristalna, kristalna AB, svetlo roza, fuksija, hyanzinth, svetlo rdeča, siam rdeča, montan, safir, svetli safir, amnetist, smaragd, olivna, rumena, črna, topaz, rjavi topaz, svetli topaz, temno siva, zelena ter kristalna zlati sijaj.

 

 

 

Kaj pomeni srebro 925, rodinirirano srebro, srebro 24K zlato in oksidirano srebro?

 

Pravo srebro je zelo mehko, za nakit pa moramo zagotoviti primerno trdoto, zato se po navadi uporablja mešanica 92,50% pravega srebra in 7,50% druge kovine, najpogosteje bakra. Iz tega ven izhaja, da gre za srebro 925.

 

Rodinirano srebro pomeni, da je osnoven nakit iz srebra 925 ter naknadno galvansko obdelano s tankim slojem rodija. S tem je nakit zaščiten pred nemehanskimi poškodbami in ne potemni (kar je značilnost srebra), oziroma če je sloj zelo tanek, kasneje potemni. Vsekakor nakitu podaljša življenjsko dobo.

 

Srebro 24K pomeni, da je osnoven nakit iz srebra 925, obdelano s tankim slojem 24 karatnega zlata. S tem je nakit zaščiten pred nemehanskimi poškodbami in ne potemni (kar je značilnost srebra), oziroma če je sloj zelo tanek, kasneje potemni. Vsekakor nakitu podaljša življenjsko dobo.

 

Oksidirano srebro prav tako pomeni, da je osnoven nakit iz srebra 925, ter naknadno posebno obdelano, da je končni izgled srebra popolnoma črn (nadzorovano črnenje srebra). Tak nakit je zelo neobčutljiv, saj se niti naravnega temnenja srebra na daljši rok ne opazimo.

 

 

 

Kako skrbnim za nakit?

 

Nakit imejte shranjenega v originalni škatlici, nekje v suhem prostoru.

 

Čipka je zaščitena s posebnim sprejem za zaščito in utrditev čipk, zato čipko le obrišite s suho krpico.

 

V primeru trodimenzionalne čipke, nakit nežno očistite s suho krpico, nikakor je v celoti ne potopite v vodo, saj bo izgubila obliko. Če je trodimenzionalna čipka zelo umazana, nas prosim kontaktirajte.

 

Če je čipka zelo umazana, jo lahko očistite z vodo ter nežno milnico. Po čiščenju nakit dobro posušite, ter če je možno ga osušenega zdrgnite s krpico za nego nakita.

 

Če nakit potemni ali drugače izgubi lesk, ga nežno zdrgnite s krpico za nego nakita ali srebra. Krpico dobite v vsaki bolje založeni trgovini s čistili, lahko pa jo dobite tudi pri nas.

 

 

 

Kako izberem pravo številko prstana?

 

Bakreni-posrebreni prstani so nastavljivi, pri srebrnih 925 pa je potrebno vedeti natančno mero prstana.

 

Prstan izmerite tako da, ali izmerite notranji premer prstana, ki ga že nosite ali pa izmerite obseg prsta. Pri obsegu bodite pozorni, da upoštevate tudi členke, ki so po navadi debelejši.

 

http://www.luxlace.com/images/kako-izmerimo-stevilko-prsta.jpg